O perlitu

 Perlit je generički naziv za alumosilikatni materijal vulkanskog podrijetla. Sirovi perlit se u prirodi nalazi u obliku stijene. Ovisno o nalazištu, razlikuje se i kemijski sastav perlita.

Perfit - filtracijsko sredstvo

Perfit

Perlit je alumosilikatni materijal vulkanskog podrijetla, koji se termički tretira na visokoj temperaturi, pri čemu ekspandira i višestruko povećava svoju zapremninu. 
Procesom mljevenja vrši se dimenzioniranje čestima prema granulometrijskim zahtjevima korisnika-kupca.

Perlit u građevinarstvu

PERLIT – EKOLOŠKI MATERIJAL ZA PRIMJENU U GRAĐEVINARSTVU 
Suvremeni trendovi u području projektiranja i gradnje zahtijevaju poštovanje principa energetske učinkovitosti, ekološke etike i usklađenost s prirodom. Međutim, česta je pojava da se pod utjecajem lobista i politikanstva na račun zdravlja i općeg interesa u praksi javljaju amaterska i voluntaristička rješenja. Mnoštvo materijala koji se mogu nabaviti na tržištu, među kojima su i materijali dobro propraćeni marketinškim aktivnostima, često sužavaju mogućnost izbora odgovarajućih materijala.

Agroperlit i hobi perle

Perlit je materijal prirodnog podrijetla, vulkanska stijena koja u procesu prerade, izložena visokoj temperaturi, uvećava svoju zapremninu i mijenja unutrašnju strukturu. nastaju zrnca male specifične težine, spužvaste i porozne strukture. Na takav način dobiveni perlit, čija zrnca su, ovisno o zahtjevu kupca, veličine od 0 do 4 mm, naziva seAGROPERLIT.

Termoizolacija ekspandiranim perlitom

TERMOIZOLACIJA – Opći trend u građevinarstvu u svijetu je da se koriste prirodni, ekološki prihvatljivi materijali te je Perlit kao takav našao široku primjenu. 

Search